BEYŞEHİR-Beyşehir’de Selçuk Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, ilk öğrencilerine önümüzdeki yıl kavuşuyor.
Bununla ilgili müjdeyi S.Ü.Rektör Yardımcısı Şefik Bilir, Beyşehir’de düzenlenen bir konferansta verdi.
S.Ü. Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile S.Ü. Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nun Öğretmenevi salonunda düzenlediği “100.000 kilometrede Türk mutfağı” adlı konferansa katılan S.Ü.Rektör Yardımcısı Şefik Bilir, Selçuk Üniversitesi’nin 75 bin olan öğrenci sayısı ile Türkiye’nin en büyük üniversitesi olduğunu belirterek, “Fakülte sayımız 23 idi son olarak YÖK’ten Ereğli Doğa Bilimleri Fakültesi kurulması kararı da çıktı. Şu anda Bakanlar Kuruluna gitti. Bununla birlikte fakülte sayımız 24 olacak. 22 meslek yüksekokulu, 6 tane 4 yıllık yüksekokul, konservatuarı ile birlikte devasa bir üniversitemiz var.”dedi.
Konuşmasında, Beyşehir’deki üniversiteleşme çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Bilir, bu ilçenin şu anda üniversiteleşme açısından Türkiye’de en önde giden ilçelerden birisi haline geldiğini söyledi. Beyşehir’de bin 400 öğrencisi bulunan 2 yıllık meslek yüksekokulunun yanı sıra, eğitim vermeye başlayan 4 yıllık Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ile geçtiğimiz yıl kurulan işletme fakültesine sahip olduğunu vurgulayan Bilir, şu müjdeyi verdi:
“4 yıllık turizm yüksek okulumuz geçen yıl öğrencilerine kavuştu. Şu müjdeyi vermek istiyorum; işletme fakültemizin ilk öğrencileri de 100’ü ilköğretim, 100’ü ikinci öğretim olmak üzere toplam 200 işletme öğrencisi önümüzdeki yıl aramıza katılacaklar. Eğitim planlama kurulumuzdan bunun kararı çıktı. Birkaç gün sonra da senatoda görüşülecek ve YÖK’e sunulacak. Aksilik olacağını sanmıyorum ama her şey yolunda giderse, fakültemizde ilk öğrencilerini 2011-2012 eğitim öğretim yılında aramızda göreceğiz.”
S.Ü.Beyşehir Ali Akkanat Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ramazan Göral ise, konuşmasında, konferansın ana temasını oluşturan yemek konusuna değindi. Yemek mevzusuna sadece yaşamı sürdürmek adına fizyolojik ihtiyaçların giderilmesi amacıyla yapılan bir faaliyet olarak bakmamak gerektiğin vurgulayan Göral, kültürel bir unsur ve sosyalleşmesin bir aracı olarak da bakılması gerektiğini söyledi.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, konuşmasının ardından S.Ü.Rektör Yardımcısı Şefik Bilir’e bölgeye olan katkılarından dolayı bir testi hediye etti.
Konuşmaların ardından Ortadoğu ve Akdeniz mutfaklarının ustası, Dünya Yerel Mutfak kategorisinde 2009 yılı en iyi yemek kitabı yazarı Ömür Akkor, salonu dolduran öğrencilere Türk ve dünya mutfağı hakkında yaklaşık 2 saat süren bilgiler verdi.
Konferansa S.Ü.Rektör Yardımcısı Şefik Bilir’in yanı sıra, Beyşehir Belediye Başkanı izzet Taşcı, S.Ü.Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hasan Kürşat Güleş, S.Ü.Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ramazan Göral, Emniyet Müdürü Nedim Özata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, daire amirleri, öğretim görevlileri ve yüksekokul öğrencileri katıldı.